Nepečené koláče – chutná maškrta malých aj veľkých

Nepečené koláče

Nepečené koláče – chutná maškrta malých aj veľkých

Už ako malé dievčatká sme si v pieskovisku „piekli“ koláče. Príprava bola veľmi jednoduchá. Trošku vody, piesok, natlačiť do formičky a potom čakať ako bude náš výtvor vyzerať po vypichnutí z formičky. Nepečené koláče na konzumáciu sa pripravujú tiež tak rýchlo a jednoducho. Nemusíte mať obavy, či sa nepripečie, či sa riadne prepečie lebo tieto maškrty zvládnete jednoduchým spôsobom a samozrejme, bez pečenia. Predovšetkým budete potrebovať suché a vlhké prísady. Tými suchými sú rôzne keksíky, piškóty, cukor vanilkový a kryštálový, kakao. Tie vlhké sú ostatné, ako ovocie, smotana kyslá, aj na šľahanie, tvaroh, mlieko, želatína. Je len na Vás, ako si farebne zladíte jednotlivé vrstvy. Fantázii sa medze nekladú. Ak si predstavíte, ako by mal vypadať nepečený koláč po krájaní, tak sa toho držte. Najvýraznejšie vynikne vrstva ovocia, lebo napríklad červená farba v spojení s bielou sú naozaj osviežujúce už aj na pohľad. Ak máte vhodnú formu, v ktorej môžete pripraviť takéto nepečené koláče, s prípravou môžete začať ihneď. Na spodok sa dáva vždy vrstva keksíkov či piškót. Tie pokryjeme vrstvou pripraveného krému podľa Vašej chuti. Ovocie môžeme buď zamiešať priamo do krému, alebo navrstviť na krém, potom ďalšia suchá vrstva, znovu krém, ovocie a na koniec dáme znovu suchú vrstvu. Vrch potrieme zvyšným krémom a môžeme ho ozdobiť väčšími kúskami ovocia. Nepečený koláč treba dať len riadne vychladiť do chladničky a po pár hodinách už môžeme konzumovať. Nepečené koláče pre sladké chvíle! Dobrú chuť!